Can not get cams to show up on map..

Having Garmin zumo XT problems? there is loads of help and advice in this forum
theswede
Posts: 11
Joined: 05 Apr 2024 19:21
Has liked: 5 times
Sweden

Can not get cams to show up on map..

Post by theswede »

I have tried every corner of the XT menues, but i can not find a way to make the installed speedcams show on the map.
I have cams from scdb in both GPX and CSV format, and i loaded the GPX to the XT with garmin POI loader from my PC.
The only place i can find them is if i go to "where" - categories - own POI:s - and there they are...

Have i done something wrong by loading it as GPX with POI-loader? I can vaguely remember thats how i did it on the old 550 years ago?
KTM 1290 Super adventure
Yamaha X-Max 400
Zumo XT
Zumo 550
Had a tomtom rider for 14 hours....
theswede
Posts: 11
Joined: 05 Apr 2024 19:21
Has liked: 5 times
Sweden

Re: Can not get cams to show up on map..

Post by theswede »

I think i got a clue from the scdb site. I must delete the "cyclops" cam file, because the garmin can not show poi:s both from the scdb and preinstalled at the same time. BUT... can anyone say which ones are the speed cam file?
Attachments
Skärmbild (495).png
Skärmbild (495).png (63.36 KiB) Viewed 588 times
KTM 1290 Super adventure
Yamaha X-Max 400
Zumo XT
Zumo 550
Had a tomtom rider for 14 hours....
User avatar
lkraus
Subscriber
Posts: 401
Joined: 24 Aug 2020 14:36
Location: Central Ohio
Has liked: 54 times
Been liked: 125 times
United States of America

Re: Can not get cams to show up on map..

Post by lkraus »

There is probably a better way, but I usually take a peek at the files with a good text editor. (For windows - Notepad++)
There is usually some clear text in the first few lines that tells me what is in the file.
poi.png
poi.png (87.64 KiB) Viewed 584 times
____________________________________
2006 R1200RT
Galaxy S10<>Zumo XT<>Sena 20S
theswede
Posts: 11
Joined: 05 Apr 2024 19:21
Has liked: 5 times
Sweden

Re: Can not get cams to show up on map..

Post by theswede »

lkraus wrote: 13 Apr 2024 22:27 There is probably a better way, but I usually take a peek at the files with a good text editor.
Thank you! That worked. All speed cam files, except one.
I deleted the original ones from the XT, but the new ones still doesnt show up on the main map. They are under "my POIs", and when i click "show on map" from the POI menu, then everything is visible with icons and all. But not on the main map or after making a route.
KTM 1290 Super adventure
Yamaha X-Max 400
Zumo XT
Zumo 550
Had a tomtom rider for 14 hours....