BirdsEye not working

For everything Garmin Zumo XT related
fortizgarcia
Posts: 5
Joined: 18 May 2020 05:04

BirdsEye not working

Post by fortizgarcia »

Hi, I'm trying to download BirdsEye images from my new Garmin XT, and I can't do it. I tried directly on the device via WiFi and via Basecamp, but it always shows that "unable to connect to BirdsEye Imagery servers. No active subscription found".
Has anyone found the same problem? Do I need to activate the BirdsEye account in anywhere?
Thanks and regards.
Francisco.

Image

Image

Enviado desde mi SM-G973F mediante Tapatalk

V-Tom
Posts: 20
Joined: 12 Jun 2019 17:47
Has liked: 2 times
Been liked: 2 times
Canada

Re: BirdsEye not working

Post by V-Tom »

No clue what the issue is.

Are you in North America?

..Tom

fortizgarcia
Posts: 5
Joined: 18 May 2020 05:04

Re: BirdsEye not working

Post by fortizgarcia »

I'm in UK, I wrote to support team. I will wait for answer.

sussamb
Posts: 556
Joined: 23 Apr 2018 13:06
Has liked: 7 times
Been liked: 98 times
Great Britain

Re: BirdsEye not working

Post by sussamb »

Where did you get your BirdsEye subscription from?

Oop North John
Posts: 90
Joined: 27 Jul 2018 10:27
Has liked: 15 times
Been liked: 5 times
Great Britain

Re: BirdsEye not working

Post by Oop North John »

sussamb wrote:
20 May 2020 07:08
Where did you get your BirdsEye subscription from?
Does it not come with it:

http://m.mails.garmin.com/nl/jsp/m.jsp? ... 2C%2013307

sussamb
Posts: 556
Joined: 23 Apr 2018 13:06
Has liked: 7 times
Been liked: 98 times
Great Britain

Re: BirdsEye not working

Post by sussamb »

Ah ok, didn't realise that. Wonder if it needs activating in some way then.

simoncrewe
Posts: 8
Joined: 27 Sep 2019 15:45
Been liked: 1 time
Great Britain

Re: BirdsEye not working

Post by simoncrewe »

sussamb wrote:
20 May 2020 13:22
Ah ok, didn't realise that. Wonder if it needs activating in some way then.
I downloaded birdseye imagery back in March when my XT arrived, with no issues whatsoever, so I can only assume it has become problematic in recent times. I have not tried it recently.

Northernlanes
Posts: 17
Joined: 01 May 2020 14:30
Has liked: 2 times
Been liked: 2 times
Great Britain

Re: BirdsEye not working

Post by Northernlanes »

Works fine on my XT, Birdseye should be included, on Basecamp it appears different where there seems to be a years subscription linked in with your XT.
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.

fortizgarcia
Posts: 5
Joined: 18 May 2020 05:04

Re: BirdsEye not working

Post by fortizgarcia »

I'm waiting for Garmin support answer, they ask me for pictures with the error messages and XML file from the device. I will let all of you know how this finish. At the moment waiting for one day.

firstpeke
Posts: 3
Joined: 21 May 2020 21:51
Great Britain

Re: BirdsEye not working

Post by firstpeke »

Good evening all.... just joined the forum, mainly to get some feedback on the new XT.

I had one for about three days.... could not get Birdseye working after doing all the usual things, updates and so on via Express and then it wanted some more when connected to Basecamp....

Still no joy, so in a moment of frustration, contacted Garmin......

Went through the usual somewhat frustrating exchange of device settings, update checks, software versions and so on....

They asked me to send it back to Sportsbikeshop, which I did, having factory reset it first.... got my RMA and it was collected by the courier.

So, waiting for my next, new, Garmin XT to arrive from SBS.

Have to say, up to a point I was very impressed, some issues with getting routes in from Basecamp, I was more used to Tyre as my BC was not working properly. Had it for years, having a 660 and a Nuvi before that.

Finally found out why BC wasn't working so reinstalled it and a newer set of maps and got it working.... was still having some issues with it but found that if I created a route in Tyre, then opened it with BC, it now seems to work.

Just never got Birdseye to work with the same errors reported in this thread.

Will let you all know if and when I get my new unit I can get it working on there.

Who is online

Users browsing this forum: CommonCrawl [Bot], neilb, wingrider.steve and 0 guests