POI loader

For everything Garmin Zumo 590/595 related
patrickg450
Posts: 94
Joined: 09 Jul 2018 01:14
United States of America

POI loader

Post by patrickg450 »

Ok, here is what I have got from my "waypoint" issue:

Use the POI loader, so who here is a bang wiz at the POI app? I understand it so far, but I seem to be having some issues. I have loaded a bunch of them into a test file in BC. I even used the 48X48 LARGER ICONS, I set up a proximity feet and can see it on BC. Expoted the file and loaded to my Zumo......

nothing.
sussamb
Posts: 1742
Joined: 23 Apr 2018 13:06
Has liked: 320 times
Been liked: 360 times
Great Britain

Re: POI loader

Post by sussamb »

POI loader created a .gpi file? You placed that file in the POI folder?

If you tap Where to, Categories, Custom POIs nothing shows?

Can you attach the .gpi file here?
patrickg450
Posts: 94
Joined: 09 Jul 2018 01:14
United States of America

Re: POI loader

Post by patrickg450 »

it is a .gpx file when I export it in BC. I have had SOME success, but I'd thought the unit would work differently when coming up to a POI.

A good start for me now would be if I could get like 10 good ICONs that are bigger, 48x48 so I can see them on my unit. I had a couple of these "test" files and one of them had a good proximity alert. But the only thing it did was have a small text at the top of my unit.
Attachments
waypoints 123.gpx
(604.01 KiB) Downloaded 308 times
Test.gpx
(38.59 KiB) Downloaded 340 times
Test.gpx
(38.69 KiB) Downloaded 289 times
sussamb
Posts: 1742
Joined: 23 Apr 2018 13:06
Has liked: 320 times
Been liked: 360 times
Great Britain

Re: POI loader

Post by sussamb »

I suggest you use POI loader to create a .gpi file and place it in the POI folder. .gpx work differently.
patrickg450
Posts: 94
Joined: 09 Jul 2018 01:14
United States of America

Re: POI loader

Post by patrickg450 »

hmmmmm...........


In BC when I go to "export" the file it automatically makes it a .GPX file. I just did a quick search in POI and all it does it load a file, I did not see a way to make it a .GPI file.
sussamb
Posts: 1742
Joined: 23 Apr 2018 13:06
Has liked: 320 times
Been liked: 360 times
Great Britain

Re: POI loader

Post by sussamb »

You need to use POI Loader, not BaseCamp
patrickg450
Posts: 94
Joined: 09 Jul 2018 01:14
United States of America

Re: POI loader

Post by patrickg450 »

I have POI loader. There is no way to create, edit or view any POIs in POI loader. I use BC to do all of that.
sussamb
Posts: 1742
Joined: 23 Apr 2018 13:06
Has liked: 320 times
Been liked: 360 times
Great Britain

Re: POI loader

Post by sussamb »

You need to create the .gpi file for your device in POI Loader. Once it's there you can view those locations in BaseCamp.

The fact is if you want them on your device as POIs use POI loader, if you want them as normal favourites use BaseCamp.
patrickg450
Posts: 94
Joined: 09 Jul 2018 01:14
United States of America

Re: POI loader

Post by patrickg450 »

I have not seen or read any directions oh how to make a file like that in the POI application.

https://support.garmin.com/en-CA/?faq=l ... 3eaO9vHYp6

The above is all I have read, how do to make a file IN POI loader? I have attached a SNIP of the software and the application I am using.
Attachments
Capture.PNG
Capture.PNG (195.3 KiB) Viewed 2662 times
patrickg450
Posts: 94
Joined: 09 Jul 2018 01:14
United States of America

Re: POI loader

Post by patrickg450 »

Well I have made some progress, but it seems to be taking a bit more time that I expected. I got a few "TEST" one to work..... here is a screen shot of my BC.
Capture.PNG
Capture.PNG (49.17 KiB) Viewed 2657 times
Why is there 2 ICONS? I am using the larger 48x48 ones so I can see them on my 595 (HAMBURGER). The default one is the knife and fork in BC, then under the NOTES tab I added the larger ICON.

SO why am I seeing 2?