Login issues

Need help with the forum? or got some forum feedback? Please use this section.
electro_handyman
Posts: 28
Joined: 25 Apr 2018 11:47
Location: Iowa
Been liked: 2 times
United States of America

Login issues

Post by electro_handyman »

So when I first signed up for this forum I as able to login and return to the forum page with no problems.
But lately, like over the last few months, I have to re-enter my username and password every single time. It's like the 'remember me' has amnesia.....

When I tick the 'remember me' box at login, it does register my login (checking the "remember me" table in my profile) but as soon as I close the browser tab I can't get back in. I log back in, check my profile and the 'remember me' entry is still in the table, but it's not being recognized.

Doesn't seem to matter if I'm using Firefox or Chrome, or whether I'm using my VPN or not. I've cleared my browser cache, no change.
I've not tried on my other computers(win7) or my mobile(android), just my current laptop(win10).

Has anyone else ran into this?
Thoughts or suggestions?

Stu
Site Admin
Posts: 385
Joined: 22 Apr 2018 21:38
Location: Hull, UK
Has liked: 169 times
Been liked: 78 times
Great Britain

Re: Login issues

Post by Stu »

Cleared your cookie's too?

It's normally a cookie issue that causes it

electro_handyman
Posts: 28
Joined: 25 Apr 2018 11:47
Location: Iowa
Been liked: 2 times
United States of America

Re: Login issues

Post by electro_handyman »

Yea, I did a selective clearing of the cookie data for just the Zumo forum.
I also just noticed that I had an entry in the browser settings for logins and passwords, so I'm going to clear that as well and see what happens.

Stu
Site Admin
Posts: 385
Joined: 22 Apr 2018 21:38
Location: Hull, UK
Has liked: 169 times
Been liked: 78 times
Great Britain

Re: Login issues

Post by Stu »

I suspect it is a problem at your end otherwise everyone else would be having the issue too

electro_handyman
Posts: 28
Joined: 25 Apr 2018 11:47
Location: Iowa
Been liked: 2 times
United States of America

Re: Login issues

Post by electro_handyman »

Yeah, most likely, I just need to try and figure it out..... I was just asking if anyone else has ran into this issue.

electro_handyman
Posts: 28
Joined: 25 Apr 2018 11:47
Location: Iowa
Been liked: 2 times
United States of America

Re: Login issues

Post by electro_handyman »

Well, it's looking more like it is something with my Thinkpad and Win10.....
I've to no troubles with my older laptop that is Win7/Linux Mint...
Oh well, just something else on my list to not like about Microsoft....and Win10...

rbentnail
Posts: 299
Joined: 18 Jun 2018 10:14
Location: North Carolina USA
Has liked: 17 times
Been liked: 51 times
United States of America

Re: Login issues

Post by rbentnail »

ThinkPad maybe, Win10 I've been running for quite some time with no troubles. Sounds like you might be clearing cookies when turning off/hibernating/sleeping.
Russ B. Zumo 595,
2007 USA Yamaha FJR1300A, 133k and counting

Stu
Site Admin
Posts: 385
Joined: 22 Apr 2018 21:38
Location: Hull, UK
Has liked: 169 times
Been liked: 78 times
Great Britain

Re: Login issues

Post by Stu »

I run a couple of forums and I always find its a cookie issue

There is a "Delete cookies" link at the bottom right I would click that then close the browser then restart it all

electro_handyman
Posts: 28
Joined: 25 Apr 2018 11:47
Location: Iowa
Been liked: 2 times
United States of America

Re: Login issues

Post by electro_handyman »

Well, It's most likely not a generic win10 issue, I can open one of my win10 VM's and it works fine, so it is something specific to my laptop.
I re-installed Firefox, but no change that I have noticed.
I can get the browser(Firefox) to save my username and password, though it doesn't seem to accept it every time. I don't get the "invalid password" notice, but rather it's like it never accepted the login request and I'm right back to where I started.....
I'm better than I was before, so long as I don't have to type it all in each time, I can live with it.

Thanks all for the suggestions, time to let this dog lay.

Who is online

Users browsing this forum: CommonCrawl [Bot] and 0 guests