396 won't power up - SOLVED

For everything Garmin Zumo 390/395/396 related
lather
Posts: 37
Joined: 20 Aug 2018 22:18
Has liked: 2 times
Been liked: 5 times
United States of America

396 won't power up - SOLVED

Post by lather »

I connected my Zumo 396 to my Windows PC to load some routes with Baecamp. It was showing as fully charged. I disconnected to turn it own to import the new routes but it won't power on. I also tried it in it's cable on the motorcycle and nothing.
jfheath
Posts: 2507
Joined: 19 Oct 2019 16:17
Location: West Yorkshire, Uk
Has liked: 326 times
Been liked: 687 times
Great Britain

Re: 396 won't power up

Post by jfheath »

Try holding in the power button for a long time........ > 30 seconds. That can work on other Zumos

I don't know if you can disconnect the battery on a 396, but I have had success with that on a 590.
Have owned Zumo 550, 660 == Now have Zumo XT2, XT, 595, 590, Headache
Use Basecamp (mainly), MyRouteApp (sometimes)

Links: Zumo 590/5 & BC . . . Zumo XT & BC
Fxwheels
Posts: 231
Joined: 13 Oct 2021 13:30
Has liked: 26 times
Been liked: 29 times
United States of America

Re: 396 won't power up

Post by Fxwheels »

jfheath wrote: 04 Dec 2022 03:17 Try holding in the power button for a long time........ >
That.
lather
Posts: 37
Joined: 20 Aug 2018 22:18
Has liked: 2 times
Been liked: 5 times
United States of America

Re: 396 won't power up

Post by lather »

That worked, thanks!
jfheath
Posts: 2507
Joined: 19 Oct 2019 16:17
Location: West Yorkshire, Uk
Has liked: 326 times
Been liked: 687 times
Great Britain

Re: 396 won't power up

Post by jfheath »

lather wrote: 06 Dec 2022 15:24 That worked, thanks!
Brilliant. You are now a qualified Garmin expert.
Have owned Zumo 550, 660 == Now have Zumo XT2, XT, 595, 590, Headache
Use Basecamp (mainly), MyRouteApp (sometimes)

Links: Zumo 590/5 & BC . . . Zumo XT & BC