Tricky

For any questions and tips and tricks on how to use Basecamp for PC then please post in this section.
User avatar
alan sh
Posts: 71
Joined: 23 Apr 2018 14:40
Location: Rochdale
Has liked: 2 times
Been liked: 19 times
Great Britain

Re: Tricky

Post by alan sh »

To change the detail, look at the top set of icons. Can you see a pull down that says "Medium" or "High" or similar? if not, right click when up there and you will see a list of items to display. Click on "Detail" and it will appear.

Also, make sure you have "Map Products" enabled and that you are not using the "Global Map".
Alan
Alan
Owner of 2 Zumo 660's and 2 bikes

Woody
Posts: 12
Joined: 25 Apr 2018 08:45
Has liked: 10 times
Been liked: 3 times
Great Britain

Re: Tricky

Post by Woody »

I have tried the detail setting didn't make any difference when in full zoom!
Does the Zumo have to be connected as the software is the latest but the basecamp only thinks it 2008 from my old 550?(when the Zumo isn't connected)

User avatar
mzeist
Posts: 54
Joined: 27 Apr 2018 08:52
Location: Zeist, the Netherlands
Has liked: 10 times
Been liked: 16 times
Netherlands

Re: Tricky

Post by mzeist »

Try ctrl-G to switch from basic map to detailed map.

Garmin Express let you install the maps on your computer as well and in that case, you don't have the GPS to be connected.
Groet, Marcel.
ST1300 - Etrex Vista, 60CS, Co300, SPIII, SP2610, Nuvi760, Zumo660, Or650, Nuvi3590, Zumo590/5, Zumo XT

User avatar
Steve W
Posts: 21
Joined: 23 Apr 2018 13:17
Has liked: 1 time
Been liked: 10 times
Canada

Re: Tricky

Post by Steve W »

Sounds to me like you don't have current maps installed on your PC. Do you have detail with the GPS connected?

User avatar
alan sh
Posts: 71
Joined: 23 Apr 2018 14:40
Location: Rochdale
Has liked: 2 times
Been liked: 19 times
Great Britain

Re: Tricky

Post by alan sh »

Woody wrote:
27 Apr 2018 17:04
I have tried the detail setting didn't make any difference when in full zoom!
Does the Zumo have to be connected as the software is the latest but the basecamp only thinks it 2008 from my old 550?(when the Zumo isn't connected)
Which map do you have loaded? You do NOT need your zumo connected if you have the maps on your PC.

Alan
Alan
Owner of 2 Zumo 660's and 2 bikes

User avatar
alan sh
Posts: 71
Joined: 23 Apr 2018 14:40
Location: Rochdale
Has liked: 2 times
Been liked: 19 times
Great Britain

Re: Tricky

Post by alan sh »

Also, see my post in map updates in case you don't have the map on your PC

Alan
Alan
Owner of 2 Zumo 660's and 2 bikes

User avatar
alan sh
Posts: 71
Joined: 23 Apr 2018 14:40
Location: Rochdale
Has liked: 2 times
Been liked: 19 times
Great Britain

Re: Tricky

Post by alan sh »

Here's a picture with medium detail and then maximum detail. There is a lot of difference: You can also see the toolbar at the top which shows the map and the detail level.
medium detail.jpg
Max detail.jpg
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
Alan
Owner of 2 Zumo 660's and 2 bikes

User avatar
Sleuth
Posts: 118
Joined: 23 Apr 2018 10:52
Location: Antwerp
Has liked: 14 times
Been liked: 15 times
Belgium

Re: Tricky

Post by Sleuth »

I was going to ask about the Global map, but as others beat me to it, I will not.

In terms of using BaseCamp over MapSource.

I first learnt to use MapSource (after a lot of blood, sweat, swear words, and tears) and it became easy to use. BaseCamp is built on similar ideas, and functions. Its main strength is that you can set up a list where you have all the Waypoints grouped together in neat lists. This means if a friend moves, then one adjustment and everything is adjusted.

If you can get over the learning cliff (it is rather steep) then you will reap the rewards. You can make plans which can translate easily into the Zumo, without the need for a recalculation - assuming the maps are the same!

Best regards
Sleuth
GPS: BMW Navigator VI & IV
Maps: Europe NTU 2020.30 & Europe NT 2020.20
Software: Basecamp (4.7.1) & Mapsource (6.16.3)
Computer: PC (Windows 10 Pro)
Motorcycle: BMW R1200GSA (2020)

sussamb
Posts: 628
Joined: 23 Apr 2018 13:06
Has liked: 10 times
Been liked: 114 times
Great Britain

Re: Tricky

Post by sussamb »

Note you may not see the detail level toolbar as default. You need to set up which toolbars you do see under View, Toolbars.

https://static.garmincdn.com/basecamp/4 ... B8D18.html

User avatar
kernowing
Posts: 230
Joined: 22 Apr 2018 21:50
Location: North Cornwall
Has liked: 70 times
Been liked: 41 times
Great Britain

Re: Tricky

Post by kernowing »

sussamb wrote:
28 Apr 2018 07:54
Note you may not see the detail level toolbar as default. You need to set up which toolbars you do see under View, Toolbars.

https://static.garmincdn.com/basecamp/4 ... B8D18.html
Being a bit of a numpty, I spent ages trying to find the "Insert" button last night. The page you linked to is now bookmarked in a Garmin folder. :oops:
2007 GL1800 Goldwing
2018 Triumph Speedmaster 1200
Zumo 660LM

Who is online

Users browsing this forum: CommonCrawl [Bot] and 0 guests