Phone call support

For everything Garmin Zumo 590/595 related
Post Reply
fink
Posts: 2
Joined: Sun Apr 14, 2019 4:11 pm
Has liked: 1 time
Zambia

Phone call support

Post by fink » Sun Apr 14, 2019 4:29 pm

Hi, having just discovered this place after being on the old forum before its demise.

Last summer I started having a problem with my 590, most of the time it works fine and behaves itself. However when it starts misbehaving this is what comes up on the screen "Phone call support has been disabled. Reconnect headset or audio output".

Only happens when out on bike, It has happened on both bikes (I purchased a new cradle initially) so 3 cradles, I have ruled out the cradles.

Phone is Samsung Galaxy 7, bluetoothed to 590, I have cancelled and remade bluetooth links.

Zumo is connected to Autocom Super pro automatic with the 4066 cable.

Music is from sd card in zumo.


If you go into settings it shows headset not connected. All connections are clean.
The only way I have been able to rectify so far is to switch off and back on.


Also how a reset done?

Can anyone help?
Cheers

Oop North John
Posts: 41
Joined: Fri Jul 27, 2018 10:27 am
Has liked: 1 time
Been liked: 2 times
Great Britain

Re: Phone call support

Post by Oop North John » Mon Apr 15, 2019 10:51 am

I had three 595's replaced by Garmin due to Bluetooth disconnecting problems. The 590 I was given by them to replace seems to be misbehaving at times as well. I suspect the the problem is my Samsung A5 (2017) as the previous Samsung phone behaved without problems with a 590 and the same Bluetooth headset. I suspect that you might be having similar problems unfortunately.

User avatar
Sleuth
Posts: 104
Joined: Mon Apr 23, 2018 10:52 am
Location: Antwerp
Has liked: 11 times
Been liked: 12 times
Belgium

Re: Phone call support

Post by Sleuth » Mon Apr 15, 2019 8:40 pm

I also have a problem with the Bluetooth with my 595. It will drop the connection between the SMH10, and the frequency increases when I have the phone (OnePlus 3) connected.

I had thought it was SMH10, and if I had a wired connection it would resolve itself. Obviously not.

I find this very saddening, as the Bluetooth on the 396 worked fine, even with two devices attached. However it had other issues - oh well win some lose some I guess.
GPS: Garmin Zumo 595 & BMW Navigator IV
Maps: Europe NTU 2019.20 & Europe NT 2019.20
Software: Basecamp (4.7.0) & Mapsource (6.16.3)
Computer: PC (Windows 10 Pro)
Motorcycle: BMW R1200RT (2010)

Post Reply